Prajitura catifea

de Ramonica in Prajituri, 19 Oct 2010 | 19013 vizualizari

 

Reteta o am de la o fosta colega de munca, va spun ca e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr nuci macinate
  • 125 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • Mai avem nevoie de zahar pentru sirop
  • gem si ciocolata pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura catifea:

Preparare blat:

Albusurile si galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra cca 10 minute. Se adauga faina si praful de copt si se mai mixeaza putin, apoi se adauga si nuca si se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

Preparare crema:

Se fierb toate ingredientele pe baie de abur.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se insiropeaza primul blat, se adauga un strat de gem un strat de crema, se adauga al doilea blat, se insiropeaza si el, si deasupra un strat subtire de crema. Eu am ornat cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura catifea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lacrimioara 1

19.10.2010, 22:29

delicioasa cred

nadina73 1

23.10.2010, 01:39

super buna cu nuca

Dana_Retetegg 1

28.11.2010, 18:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura